niedziela, 28 października 2012

Mini quiche z brokułami i blanszowaną cebulą 5,65 pln za 18 sztuk



Nadzienie

100 g brokułów (0,25 zł)
1 cebula (0,10 zł)
2 jajka (1 zł)
150 g śmietany 12 % (1,8 zł)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa 

Formy na babeczki wykładamy schłodzonym wcześniej w lodówce kruchym ciastem. Wstawiamy na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Brokuły i cebulę blanszujemy ( wrzucamy do osolonej gotującej się wody na około 2 minuty)

2 całe jajka mieszamy dokładnie ze śmietanką  i doprawiamy do smaku. Wstępnie podpieczone spody wypełniamy brokułami i cebulą i zalewamy powstałą masą jajeczno śmietanową . Wstawiamy do piekarnika na około 25/30 min w temperaturze 190 stopni.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz