niedziela, 22 lipca 2012

Wegetariańska fritata 3,84 porcja


4 ziemniaki (0,5 zł)
200 g pomidorów cherry ( 4,2 zł)
1/2 cukinii ( 0,48 zł)
garść listków bazylii ( 0,7 zł)
3 jajka ( 1,8 zł)
sól, pieprz
oliwa do smażenia


Ziemniaki gotujemy w całości po czym kroimy w talarki. Pomidory kroimy na połówki i zapiekamy z odrobiną oliwy w 180 stopniach przez około 15 min. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy  ziemniaki, następnie pokrojoną w plasterki cukinię. Całość podsmażamy przez kilka minut. Na koniec dodajemy zapieczone pomidory oraz posiekane listki bazylii. W oddzielnym naczyniu ubijamy jajka z solą i pieprzem i łączymy z podsmażonymi warzywami. Powstałą masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy.
Smażymy z 2 stron do ścięcia się jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz